dilluns, 30 de setembre del 2013

Netvibes i RSS

Avui dedicarem aquesta entrada a parlar del Netvibes.


El Netvibes és una pàgina web on trobem totes les pàgines web que habitualment utilitzem, ja siguin pàgines socials, buscadors, notícies..., tota aquesta informació actualitzada. De manera que entrant al Netvibes hi podem fer una lectura ràpida a totes aquestes pàgines sense la necessitat d'anar obrint una per una.


Com podem tenir un compte a Netvibes?


2. Ens registrem omplint les caselles (nom d'usuari, correu electrònic i contrasenya).
3. Buscar les pàgines web, blogs, notícies que t'interessin i que acostumis a utilitzar i, busquis el símbol RSS*, com aquest:



4. Copies el link que et surt a dalt de la pàgina, vas al Netvibes i, selecciones "agregar" i "canales".

En el cas de les pàgines social, jo per exemple ho he fet del Facebook, només heu d'iniciar la vostra sessió des del Netvibes i ja ho tindràs, en el cas que el vulguis tenir a la pàgina principal, l'has de seleccionar i arrossegar el ratolí fins aquesta.



* El canal RSS és un format de dades utilitzat per difondre continguts a subscriptors d'un lloc web. Llavors, el que aconsegueixes és subscriure't en una pàgina per tal de veure el seu contingut sense la necessitat d'entrar-hi en aquesta.


diumenge, 29 de setembre del 2013

Scoop it

L'scoop it és una nova forma de reunir informació d'especial interès i compartir-la a internet. La idea és que tu proposis un "topyc" que t'interessi i a partir d'aquí ell cerca i et proposa totes aquelles notícies, articles, vídeos, cançons... que tinguin a veure amb el tema proposat, de manera que tu després seleccionis allò que realment et resulti interessant i ho comparteixis al teu scoop it. Està bé, ja que allò que t'interessa tens l'opció, comenta-ho.
En el scoop it que jo he creat, el "topyc" que he volgut tractar ha sigut les activitats a treballar amb infants, tant els tradicionals jocs, com les ultimes tecnologies. De fet, un dels articles que m'ha cridat l'atenció ha estat que hi ha una tablet per a nens. Jo he creat el meu scoop it a través del facebook llavors un cop trio una notícia, article... Per exemple l'article de la tablet per a nens i nenes l'he compartit a través del scoop it al facebook. Diguem-ne que el scoop it està organitzat en tres seccions, la de "my topycs"; els temes els quals estàs interessat, la secció de "my scoops" on són totes aquelles notícies, articles, vídeos... que has triat i, finalment la de "my community", on apareixen les persones les quals tu segueixes, a través dels teus comentaris.
Aquí us deixo el meu compte de Scoop it perquè el pugueu veure i fer un seguiment:

dimecres, 25 de setembre del 2013

Les webquests

En aquesta entrada em après a penjar un vídeo i per fer-ho hem tractat el tema de les webquest. Les webquests (WQ) són una proposta didàctica de recerca guiada, que utilitza principalment recursos d’Internet. Té en compte el desenvolupament de les competències bàsiques, el treball cooperatiu i l'aportació individual, el seu principal objectiu és el coneixement mitjançant les diverses formes de la informació en la creació d'un producte i conté una avaluació directa del procés obtingut i dels resultats. Edu3.cat
Per penjar el vídeo. Primer de tot ens han proporcionat el link on el podem trobar: http://www.edu3.cat/Edu3tv/Fitxa?p_id=47278, llavors em de donar-li a d'alt del vídeo a mà dreta a EMBEDIR, seleccionem i trobarem el codi a embedir, el copiem i l'enganxem al HTML del nostre blog, i el resultat obtingut serà aquest:

Primer treball de GTIC: google drive i google docs

Avui penjaré el meu primer treball de GTIC, l'objectiu primordial els quals és saber utilitzar el Google drive, per aconseguir-ho el tema del treball és els ordinadors portàtils i els llibres digitals a les aules. Aquest treball l'he fet amb tres companys/es més. Primerament, hem utilitzat el drive per fer el treball en grup des de casa: buscar i redactar la informació cercada, la presentació i el qüestionari, les respostes del qual les trobem a l'excel. Tot això, ho trobem a continuació. 

Presentació:
 


Document:

Questionari:

dijous, 19 de setembre del 2013

Presentació

Benvolguts/es,

Em dic Núria i sóc estudiant de primer d’Educació Infantil a la Universitat Ramón Llull. He creat aquest bloc perquè a l’assignatura de GTIC (Gestió de la informació i TIC) ens ho han proposat, i aquí hi sóc, tot i no haver-ho fet mai.

Considero que la idea del bloc és una bona eina per poder expressar i compartir tot allò que em resulti interessant, tant de vivències com pensaments que duré a terme durant el semestre, a través de diverses activitats realitzades a classe. Un altre aspecte que em resulta interesant d’aquesta eina, amb ella no només transmetem sinó també rebem, aprendré a rebre crítiques i a veure les diverses opinions de la societat.
En el cas que hi trobi algun tema que em cridi especial atenció relacionat amb les tecnologies, també hi penjaré algun article, vídeo o comentari.