dimarts, 29 d’octubre del 2013

Vídeo i educació. Joan Ferres

A classe vam  llegir uns quants capítols del llibre Vídeo i educación de Joan Ferres.
Acontinuació us els presento, anotant les idees importants d'aquests:
  • El miedo al cambio. Primer va venir la màquina d'escriure que feia cartes cal·ligrafiades (més personal) després, la ploma estilogràfica (la requerien alguns documents importants). L'home sempre ha tingut por al canvi, i això, va relacionat amb un sentiment d'inseguretat. I la por al canvi i l'obsessió pel passat han portat a l'escola a la inadaptació.
  • Un nuevo hombre. Hemisferi esquerre (dóna ordres a la part dreta del cos): Ens permet dur a terme: lectura, escriptura, càlcul, aritmètica, classificació. Abstracció, hemisferi intel·lectual. Hemisferi dret (dóna ordres a la part esquerra). Permet el reconeixement de rostres, reconeixement de formes, recordar sons, dimensions artístiques i simbòliques. Síntesis, hemisferi emocional.
  • Un nuevo lenguaje. Expressar-se audiovisualment: comunicar les idees a través de les emocions. Forma d'expressió que comunica les idees a través de les imatges: Operació analítica, racional i precisa: llegir text: imatge-idees-emoció. Operació global, sintètica i primària: mirar imatge: imatge-emoció-idees.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada