dijous, 26 de desembre del 2013

Web 2.0, Flickr i Youtube

La web 2.0 és un terme que està relacionat amb les aplicacions web que faciliten la compartició interàctiva d'informació, el disseny centrat en l'usuari i la col·laboració dins el World Wide Web.

El concepte "Web 2.0" va ser esmentat per primer cop per O'Reilly Media el 2004, referint-se a la percepció que la segona generació de la Web es basava en comunitats i en serveis d'allotjament, com ara els espais web de treball en xarxa, les wikis, i Folksonomy folksonomies que faciliten la col·laboració i en el fet de compartir entre usuaris espais per a fotografies, textos i vincles amb altres "llocs Web" (Web-sites), els tres exemples més clars són Flickr i Youtube.
Extret de Viquipèdia.

Flickr és un lloc web gratuït que funciona com a una xarxa social, i que permet emmagatzemar, ordenar, buscar, vendre i compartir fotografies i vídeos en línia. És un servei molt utilitzat per als bloggers ja que, poden extreure imatges pels seus blocs.
Extret de Viquipèdia.

Youtube és un lloc web per compartir vídeos pujats pels usuaris a través d'Internet. La idea és semblant a la televisió, on hi ha una sèrie de canals en els quals podem trobar vídeos de tots els àmbits. Aquests vídeos els pot veure qualsevol i té l'opció de deixar comentaris.
Extret de Viquipèdia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada